Spirits.EU - Ne vezess ittasan!

2-3-4-0 program

2-3-4-0 program

Sokszor kérdezik, mi az a felelősségteljes alkohol fogyasztás, ki iszik mérsékelten, úgy, hogy az az egészséget nem károsítja.

A mértékletes alkoholfogyasztásra nincs pontos kritérium-rendszer vagy definíció. Az az alkoholfogyasztás tekinthető mérsékeltnek, amely nem okoz sem egészségügyi problémát az alkoholt fogyasztó személynek, sem társadalmi problémákat szűkebb és tágabb közösségének. Azt is lehet mondani, hogy ez még az a mérték, amelynél az alkohol fogyasztása úgy élvezhető, hogy nem növeli lényegesen annak kockázatait.

A mértékletes fogyasztás személyre szabottan változó mértéket jelent a nem, az életkor, az életvitel, az egészségi állapot és sok más tényező függvényében, hiszen ezek mind befolyásolják az alkohol emberi szervezetre gyakorolt hatását.

A 2-3-4-0 program ezt a mérsékelt és kultúrált alkoholfogyasztást hivatott segíteni.

2340? Lapozz tovább!

Tovább

A felelős alkoholfelszolgálás tízparancsolata

2016. december 12. 15:53

A vendéglátás és kiskereskedelem területén dolgozó valamennyi személynek tiszteletben kell tartania és meg kell értenie az alkohollal kapcsolatos saját felelősségét, megérteni azt, hogy az alkohol miként hat a testre, valamint az alkoholfogyasztással összefüggő előnyöket és kockázatokat. Ezek a kézikönyvek a kezdő lépést jelentik a tanulásban és olyan eszközöket adnak a gyakorlatban dolgozók és az elméleti szakemberek számára, amely segít megérteni saját fontos szerepüket a felelős alkohol-kiszolgálás biztosításában.

 

 

További hasznos anyagok:

Felelős alkoholfelszolgálás Tréning

A felelős alkoholfelszolgálás tízparancsolata

 

További információ:

www.italmertek.hu

www.alcohol-focus-scotland.org.uk

www.talkaboutalcohol.com

www.alkoholdebatt.se

www.iard.org

www.efrd.org

www.drinkaware.co.uk

www.fhi.se/alkohol/ansvarsfull

www.alcohol.org.nz

www.who.int

 

További információ a bevált gyakorlatokról és az emberek kezelésének képességéről

www.beda.org.uk

www.portman-group.org.uk

www.iard.org